Jsme malý farmářský obchod s posezením v prvním patře, najdete nás v Olomouci v Úzké ulici.
Zaměřujeme se na produkty a potraviny z Hané a okolí v prvotřídní kvalitě.
Neváhejte a přijďte nás navštívit!

Receptů na jablečný koláč jsou mraky, proto by se mohlo zdát, že tento recept sepisujeme zbytečně. Na naší prodejně můžete pravidelně vídat špaldový koláč s jablky, je velice dobrý tím, jak je šťavnatý, avšak člověk s intolerancí lepku opět zapláče. 

Máme pro vás tedy jeho bezlepkovou variantu, kterou si rovněž může dát osoba netolerující laktózu i vejce, a je bez přidaného cukru, protože jablka jsou sladká dost. Navíc obsahuje jen pár surovin, které u nás na prodejně běžně seženete a domácí pečení je teď v módě, tak buďte IN pojďte do toho s námi.

Pizza patří bezesporu mezi populární jídla, možná proto nás při listování knížkou Zdeňka Šmajstrly POHANKA ve mlýně a v kuchyni zaujal právě recept na pohankovou pizzu. 

Limonády z vodního kefíru jsme si přáli vyzkoušet celé loňské léto, jen nebylo nikoho v okolí, kdo by TIBI krystaly měl a podaroval. Letos se to povedlo! Takže, třikrát hurá, můžeme limonádovat!!! 

 Dnešní doba je plná stravovacích směrů, sotva bylo in být vegan a raw strava, velice rychle tento trend vystřídalo cukrfree, paleo a low carb stravování. My se však v tomto článku vrátíme v čase, zaměříme se na jídelníček našich předků, jejichž podstatnou část denního jídelníčku tvořily obiloviny-tehdejší, tedy nešlechtěné. 

Pamatujete na starý dobrý poctivý pribináček? Nám ještě ve školce dávali tzv. Míšu, našlehaný tvaroh zalitý čokoládou, to byla panečku mňamka! Láska k tvarohovým dezertům nás s věkem neopustila a díky farmářským produktům si můžeme vyrobit i celý pribiňáčkový dort, byť jsme zase o nějaký rok starší anebo jen tak, jak říká babička: „Ať máme něco ke kávě.“ Přestože ctíme staré dobré recepty babiček, je tento dort vymazlený tak, že do něj není přisypán ani gram obyčejného cukru, ani gram obyčejné mouky. 

Sójové mléko u nás nehledejte

Mnoho zákazníků k nám zavítá s dotazem, zda náhodou nemáme v nabídce i sójové mléko. Od té doby, co zrušili nedaleký obchod se zdravou výživou se u nás po sójovém mléku shání čím dál více lidí. A my ho opravdu nemáme! Ani se tento produkt zahrnout do naší nabídky nechystáme. V dalších řádcích se Vám pokusíme vysvětlit proč.

 Jak jsme psali v předchozím článku: Káva je kultura spjata s přípravou… Proto jsme společně s Petrem Rajtem připravili filtrovanou kávu a o správný postup se s Vámi rádi podělíme. 

Na návštěvu pražírny Gape jsme se velmi těšili, jelikož s Petrem Rajtem spolupracujeme již od samého začátku našeho působení v To pravé z Hané, protože i on v tomto období začal budovat svoji pražírnu. Jsme rádi, že je jeho káva stálicí našeho sortimentu a z této spolupráce máme skutečně radost.